Mobihel > Sisteme > Plasticul
  • Măreşte spaţiul dintre rânduri
  • Măreşte scrisul
  • Micşorează scrisul
  • Imprimă

Plasticul

Plasticul


În prezent, tot mai multe maşini au o gamă largă de componente din plastic, printre care cele mai frecvente sunt: barele de protecţie, oglinzile, spoilerele, măştile de reţea etc. În acest scop, am conceput în programul Mobihel trei produse, cu care putem vopsi calitativ atât piesele noi din plastic, cât şi cele deteriorate. Aceste produse sunt destinate pentru lăcuirea PP, PP/EPDM, ABS, PC, PA, PUR şi PPO, dar nu sunt potrivite pentru lăcuirea de polietilenă (plastic moale din care sunt făcute paharele sau flacoanele din plastic).

Curăţarea plasticului:

Prima sarcină majoră în lăcuirea plasticului este curăţarea temeinică a acestuia. Componentele din plastic sunt robuste - au o anumită structură, în care se pot afla reziduurile uleioase de la o pretratare. Pentru curăţare, aplicăm pe o cârpă o cantitate mai mare de MOBIHEL Detergent pentru mase plastice cu COV redus şi ştergem bine, respectiv spălăm bine componentele din plastic. Deoarece produsul de curăţare se evapora foarte repede, putem continua imediat cu lăcuirea. O modalitate mai bună o reprezintă curăţarea cu MOBIHEL Detergent pentru mase plastice cu COV redus, după care urmează uscarea în cuptor la 60 ºC pe o durată de 30 de minute şi o curăţare repetată cu MOBIHEL Detergent pentru mase plastice cu COV redus.
În acest fel reuşim să îndepărtăm din plastic substanţele care rămân în momentul producerii acestuia şi care ar putea influenţa negativ la aderenţa stratului aplicat. Suprafeţele din plastic nu se şlefuiesc, deoarece se pot observa urme lăsate de şlefuire pe stratul de acoperire aplicat.

Componente din plastic noi:
După o curăţare adecvată a pieselor din mase plastice, aplicăm imediat un strat de MOBIHEL Grund pentru mase plastice cu COV redus, care este deja pregătit pentru pulverizare. Grosimea peliculei uscate este de cca. 3 – 5 µm, ceea ce este suficient pentru aderenţa bazei şi aplicarea celorlalte straturi. Deoarece MOBIHEL Grund pentru mase plastice cu COV redus se evapora foarte repede, putem continua imediat cu lăcuirea. Dacă dorim să avem componentele din plastic vopsite în două straturi de calitate, mai întâi aplicăm MOBIHEL HYDRO Base MIX sau MOBIHEL Bază, aşteptăm 10 – 15 minute, după care aplicăm MOBIHEL 2K HS 2:1 lac transparent cu COV redus , în care adăugăm 20 – 30 % MOBIHEL 2K aditiv elastic COV.

Funcţia aditivului elastic MOBIHEL 2K VOC este de a face mai elastică pelicula care urmează să fie aplicată, astfel încât să se prevină fisurarea sau cojirea de pe suprafaţă în cazul extinderii sau contracţiei plasticului.

Componente din plastic deteriorate:
Partea deteriorată a plasticului se şlefuieşte cu hârtie abrazivă cu granulaţia de 150 – 180 (nu este recomandată o granulaţie mai mică deoarece se pot produce zgârieturi prea adânci). După şlefuire urmează o curăţare adecvată cu MOBIHEL detergent pentru mase plastice cu COV redus, după care pulverizăm un strat de MOBIHEL Grund pentru mase plastice cu COV redus. Pe partea deteriorată aplicăm MOBIHEL PE chit pentru mase plastice. În cazul în care prin şlefuirea chitului am îndepărtat şi o parte din MOBIHEL Grund pentru mase plastice, este necesară o aplicare repetată a acestuia prin pulverizare. Pe chitul PE şlefuit aplicăm MOBIHEL 2K HS 4:1 vopsea primară compactă cu COV redus, în care adăugăm 20 – 30 % MOBIHEL 2K aditiv elastic COV. După încheierea şlefuirii continuăm cu o lăcuire în două straturi cu MOBIHEL HYDRO Base MIX sau MOBIHEL Bază şi MOBIHEL 2K HS lac transparent.